http://contrabandos.org/wp-content/uploads/2013/11/doloresjuliano.jpghttp://contrabandos.org/wp-content/uploads/2013/11/doloresj.jpghttp://contrabandos.org/wp-content/uploads/2013/11/doloresjulianogrande.jpg

Dolores Juliano

(Necocheaprovíncia de Buenos AiresArgentina1932) és una antropòloga social argentina. Estudià pedagogia al seu país natal, on es va especialitzar en l’estudi de les minories ètniques i en qüestions de gènere com la marginació de la dona a la societat. Després del cop d’estat de 1976 que va desembocar en ladictadura militar de Jorge Videla es veure obligada a exiliar-se. S’establí aleshores a Barcelona, on el 1977 fou nomenada professora d’antropologia a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, càrrec que ocupà fins que es jubilà el 2001.

Ha publicat nombrosos estudis sobre l’antropologia de l’educació, els moviments migratoris, les minories ètniques, els estudis de gènere i l’exclusió social, i fins i tot el 2002 va comparèixer en la Comissió del Senat sobre la prostitució con a col·laboradora en la redacció de l’informe final de la Comissió.[1] El 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Libros relacionados: